puurthuys_steps.svg

Creëer een PuurThuys
in vier stappen

Bouwen volgens het PuurThuys-concept is pure eenvoud. Vertrekpunt zijn de woonwensen van de toekomstige bewoners en de randvoorwaarden die u als investeerder stelt. In vier eenvoudige stappen maakt u de vertaling naar betaalbare, duurzame woningen met een gezond binnenklimaat.

Stap 1: de basis

Kies woningtype en plattegrond

De eerste keuze die u maakt voor de realisatie van uw PuurThuys-woningen is die voor het woningtype.

U kiest het aantal bouwlagen, met een kap of plat dak. Daarmee legt u de basis voor het verdere project. De dieptemaat is in alle gevallen 9 meter. Beschikbare beukmaten voor beide woningtypen zijn 4,8 / 5,4 / 6,0 meter. In overleg met onze engineers zijn ook andere varianten mogelijk.

1.svg

Stap 2: duurzaamheid en gezondheid

Standaard niets te
wensen over

Het PuurThuys-concept is gebaseerd op de principes van BENG (Bijna Energieneutraal Gebouw). Een uitvoering volgens NOM (Nul Op de Meter)- of energieneutrale eisen is vaak mogelijk zonder ingrijpende maatregelen.

In alle PuurThuys-woningen zit standaard een ventilatiesysteem met warmteterugwinning (WTW). Door aan dit systeem het schone-lucht-concept te koppelen, wordt de toevoerlucht fijnstofvrij gemaakt. Zo kunt u niet alleen energie besparen, maar tegelijkertijd ook een gezond en comfortabel binnenklimaat creëren. De luchtkwaliteit is binnenshuis dankzij het schone-lucht-concept zelfs beter dan buiten.

2.svg

Standaard energiezuinig

Woningen gebouwd volgens het PuurThuys-concept zijn standaard energiezuinig. De feiten en cijfers:

  • Rc-waarde gevels: 5,0 m² K/W.
  • Rc-waarde vloer: 5,0 m² K/W.
  • Rc-waarde dak: 6,0 m² K/W.
  • Triple beglazing in buitenkozijnen.
  • Luchtdichtheidsklasse: goed (volgens energiezuinig bouwen).
  • Lucht-water warmtepomp.
  • WTW-ventilatie.
  • In het dak geïntegreerde zonnepanelen.

Stap 3: extra comfort

Voeg opties toe

Om het comfort in en om uw PuurThuys-woningen verder te vergroten, heeft u de keuze uit een groot aantal opties.

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een berging, aanbouw, dakkapel, tuindeuren of een schuifpui. Of het installeren van een Smart Control installatie voor het bedienen van veiligheids- en comfortfuncties of het monitoren van het energieverbruik. Het zijn slechts enkele voorbeelden. Vertel ons wat uw wensen zijn, dan kijken we samen met u naar de mogelijkheden.

3.svg

Stap 4: architectuur

Benut de vrijheid van ontwerpen

Binnen het PuurThuys-concept krijgt u een grote mate van ontwerpvrijheid. Er is veel mogelijk om uw project de gewenste uitstraling en inhoud te geven.

Aansluiten op de voorkeuren van uw doelgroepen wordt daardoor eenvoudig. Dat geldt overigens ook voor het inpassen van het ontwerp in een stedenbouwkundig plan.

4.svg

Brochure aanvragen

In onze brochure leest u meer over de eigenschappen van ons PuurThuys-woonconcept.

Bestel gratis brochure

Afspraak maken?

We zijn erg benieuwd naar de specifieke wensen die u als investeerder heeft. Maak daarom een vrijblijvende afspraak.

Maak een afspraak